Hvis du gerne vil sove godt og behageligt, får du brug for en god dyne. Dynen skal holde dig dejligt lun natten igennem. Derfor er det også vigtigt, at dynen har evnen til optage det meste af den fugt og sved, som du afgiver natten igennem. Af den grund er den mange, der vælger en dundyne.

Det er et fantastisk valg inden for dyner, men det kræver også, at du lejlighedsvist vasker dynen. På den måde kan dynen igen komme af med de husstøvmider og bakterier, som der er blevet ophobet i dynen. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du kan vaske dundyne, skal du blot læse videre. Her får du en kort guide.

Hvor ofte skal jeg vaske min dyne?

Som udgangspunkt bør du vaske din dyne 1-2 gange om året. Maksimalt 4 gange. Når du vasker din dyne vedligeholder du både dens kvalitet og holdbarhed. Derudover giver det dig også et mere frisk og rent sovemiljø, hvilket medfører en bedre søvnkvalitet.

Kan jeg selv vaske min dyne?

Hvis din dundynes dynevår er fremstillet af 100% bomuld, kan du godt vaske dynen selv. Det er heldigvis næste altid tilfældet, og det gør naturligvis vasken væsentligt nemmere.

Hvis du derimod har en edderdunsdyne, eller hvis dynevåret er fremstillet af silke, skal du træde mere varsomt. I disse tilfælde er det anbefalingsværdigt at vælge et vaskeri i stedet, så du ikke ødelægger dynen. Lige sådan bør du også lade et vaskeri klare vasken af din dobbeltdyne.

Inden du går i gang med selv at vaske din dundyne derhjemme, skal du sikre dig, at du har adgang til en tørretumbler. En dundyne skal altid tørres i tørretumbleren. Hvis ikke du har en tørretumbler, bør du i stedet indlevere dynen til et vaskeri.

Selve vasken

Når du vasker din dyne, skal du vælge en vaskemaskine, der har en kapacitet på mindst 7 kg. Tag kun én dyne ad gangen. Kontroller altid dynens egne vaskeanvisninger, inden du går i gang. Nogle gange er der nogle særlige forhold, som du skal tage højde for. Vælg det rette vaskemiddel og spring skyllemidlet over. Vælg et skåneprogram og vaske dynen ved 60 grader.