Hvis du ønske,r at blive bedre til at huske, så er der forskellige tips og tricks til hvordan man kan forbedre sin hukommelse. Der kan være mange grunde til, hvorfor man søger at få en bedre hukommelse. Nogle oplever, at de ikke er ret gode til, at indlære når de skal lære nyt. Andre kan simpelthen bare ikke huske særlig godt, og opdager at de glemmer alt muligt, det kan være deres ejendele der bliver væk i farten. Her er det vigtigt. at huske på at der er forskel på en dårlig hukommelse og stress. Stress kan være en årsag til, at man glemmer fordi at tankerne er et helt andet sted end de burde være. Så i dette tilfælde er dårlig hukommelse et symptom på noget andet, nemlig stress.

 

Har man rent faktisk en dårlig hukommelse – så kan der gøres noget ved det, når du ser forslagene her, så kan du måske få en fornemmelse af, hvor problemet stammer fra. Det kan nemlig være svært, at fastslå hvor den dårlige hukommelse den stammer fra, men ofte kan vi selv finde frem til problemet og blive bedre til at huske.

Tip til at forbedre hukommelsen

  1. Spis sundere, får du alle vitaminer og mineraler du har brug for? Spiser du daglig vitaminpiller? B og C vitaminer er vigtige for hukommelsen, men en daglig multivitamin er at foretrække sammen med en sundere kost.
  2. Træn din hukommelse. Det kan faktisk være sjovt, er der eksempelvis et spil, hvor man skal tænke meget så prøv at spil det jævnligt, det kunne være skak.
  3. Læs en bog, det lyder for nogen kedeligt, men det handler bare om at finde den rette bog! 
  4. Motion er godt, det hjælper at motionere fordi det sætter gang i blodomløbet i hele kroppen inklusiv hjernen.
  5. Søvn er vigtigt så mangler du ofte søvn, så kan din hukommelse komme i problemer, husk at få sovet ud.