Når temperaturen stiger i løbet af dagen, er der et dejligt køligt alternativ til den (helt nødvendige) kop kaffe om eftermiddagen. Vi snakker her om den fantastisk iskaffe som er kommet godt med henover årene.

Iskaffe er ikke kun en essentiel køler, men den smager også fantastisk – og du kan endda lave den selv med lige netop de smagsvarianter, du kan lide. Det er slet ikke så svært!

Læs med i denne artikel, hvor du bliver guidet til, hvordan du nemt laver den bedste iskaffe.

Kaffe skal også drikkes om sommeren

Vi danskere drikker i gennemsnit 3- kopper kaffe om dagen, hvilket giver os en udmærket fjerdeplads på ranglisten over lande, der drikker mest kaffe i verden.

Så du er nok ikke alene, hvis du trods sommervarmen ikke kan leve uden god kaffe.

Til vores store glæde (og lykke) giver iskaffe os mulighed for at nyde den gode smag af kaffe, når vi er kølet ned og svedperlerne hurtigt forsvinder med en kop kaffe.

Ja tak for den forfriskende og sommervenlige kaffe! Du skal bruge iskaffe for at lave den. Iskaffe består af kaffe, isterninger og mest mælk. Du kan bruge havremælk, sojamælk, mandelmælk eller sødmælk. Især sidstnævnte gør din iskaffe mere syndig og sød. Som barista er det helt op til dig, hvilken mælk du foretrækker, eller om du foretrækker at drikke din iskaffe sort.

Men husk, at mælk giver din iskaffe et cremet skær i glasset. Der kræves 1 dl af til et glas almindelig iskaffe. stærk kaffe Det kan være almindelig filterkaffe eller en stærk Nespresso-kapsel med en god smag. Du kan også bruge instant kaffe, men bemærk at kaffen skal kunne opløses i koldt vand. 2 dl. mælk Du kan bruge enhver form for mælk. Hvis du kan lide sød iskaffe, er sødmælk bedre. Hvis du kan lide sort kaffe, kan du udelade mælken. Håndfuld isterninger.

Sådan gør du

Lav kaffe

  • Lav en kop kaffe og hæld den i et glas.
  • Tilføj isterninger
  • Tilføj isterninger til et glas med kaffe.
  • Hæld mælken i glasset
  • Hæld nu mælken i glasset, indtil glasset er fyldt.
  • Hvis du har en mælkeskummer i køkkenet, kan du skumme mælken ordentligt for at sikre  en jævn tekstur.
  • Server

… og nyd.

For at gøre det nemmere for dig selv, så kan du købe Iced Espresso iskaffe fra Atcasa’s kollektion. Du kan fordybe dig i de forskellige Iced Espresso her.