Når et folketingsvalg igen nærmer sig, så er det også ved at være tid til at finde ud af, hvor krydset skal sættes, og hvem stemmen altså skal gå til denne gang. På folketingskandidater.dk er det muligt at se lidt mere om, hvilke folketingskandidater der rent faktisk er at vælge imellem – og ellers får du også herunder nogle tips til at blive klogere på dine egne politiske holdninger, og dermed også hjælp til hvor krydset skal sættes.

Start ud med en kandidattest

Hvis man ikke er helt sikker på, hvem man egentlig gerne vil stemme på – hverken person eller parti – så er det en ret god ide, at man som det første tager en kandidattest. Sådan en blive nemlig lavet hver gang der er valg. Der er nemlig mange folketingskandidater og partier at vælge imellem , og derfor kan det også være lidt uoverskueligt at navigere rundt i det hele. I kandidattesten bliver man altså i første omgang lidt klogere på, hvad man selv mener om politiske emner, da man netop skal svare på disse. Og når man så får resultatet af testen, kan man altså også få et svar på, hvem man er mest enig med – i hvert fald i forhold til testen. Og for mange er det et godt udgangspunkt, da man nok i hvert fald får en ide om, hvilke partier man skal holde særligt øje med.

Hvad er dine mærkesager?

Det er dog også et rigtig godt udgangspunkt at kigge lidt indad og tænke over, hvad det egentlig er, at du interesserer dig mest for. For selvom der er mange emner, der kan føles vigtige, så er der hos de fleste mennesker noget, som interesserer dem lidt mere end andet. Så hvis du kan finde et parti, eller måske endnu mere konkret en folketingskandidat, som har en masse mærkesager, der minder meget om dine, så vil det være et ret godt bud på, hvor krydset skal sættes i denne omgang.