Internettet kan være et farligt sted, hvis man ikke er opmærksom på visse meget vigtige ting. Vi modtager en masse emails hver eneste dag, hvor fremmede prøver at stjæle vores personlige oplysninger eller endda penge. Vi skal derfor være meget påpasselige, og dette lille skriv kommer til at omhandle netop det. Hvad skal man være særlig opmærksom på, når man er online?

Har du købt bitcoin?

Hvis du har købt bitcoin, så kan det være at du er i risikogruppen. Hvad mener vi med det? Jo, vi mener, at der er et øget antal emails der forsøger at stjæle dine bitcoins på en eller anden måde, og det kan være et spørgsmål om tid, før de får fat i dem eller nogle af dem. Har du en wallet liggende på computeren, så kan det være farligt, hvis du får virus på din computer. Heldigvis findes der nogle teknikker der kan gøre det sværere for hackere at få fat i dine bitcoins. Først og fremmest bør du kryptere din wallet med en svær adgangskode. Dette beskytter dog ikke imod keyloggers, så det forbedrer sikkerheden lidt – men ikke altid nok.

Ledger Nano S

Ønsker du at tage din sikkerhed til et højere niveau, så kan du for billige penge anskaffe dig en Ledger Nano S, som du kan købe her. Denne enhed er en fysisk wallet (også kaldet en hardware wallet), og den beskytter din kryptovaluta meget bedre end en wallet på computeren. Du kan læse mere om sikkerheden på en Ledger Nano S inde på deres officielle hjemmeside.

Har du en nem adgangskode?

Hvis du har en alt for nem adgangskode, så er det også et spørgsmål om tid, før du begynder at modtage emails om alt muligt, hvor folk kender til dine personlige oplysninger. Det er også nemmere at snyde dig, hvis man ved noget om dig. Du bør derfor anvende en password manager, som du kan hente gratis. Mange anvender Bitwarden, som er gratis, hvis du ikke ønsker nogen af deres premium-funktioner. Ellers kan du opgradere for få penge om året. Der findes en udvidelse til Chrome og mange af de andre populære browsere.