Depression påvirker den måde, du tænker, føler og opfører dig på, og kan føre til en række følelsesmæssige og fysiske problemer. Almindelige symptomer på depression kan omfatte nedtrykthed eller håbløshed, ringe interesse for aktiviteter, som man engang nød, skyldfølelse eller lavt selvværd, forstyrrelser i søvnmønstret (f.eks. søvnløshed eller oversøvn) eller ændringer i appetitten (enten overspisning eller manglende interesse for mad), træthed, koncentrationsbesvær og tilbagevendende tanker om død eller selvmord. Hvis du oplever en række af disse symptomer, er det vigtigt at søge hjælp hos en psykisk sundhedsperson. De vil være i stand til at give dig passende behandlingsmuligheder, der er skræddersyet til dine individuelle behov. Med hjælp kan du lære at håndtere din depression og vende tilbage til at leve et sundt liv.

Sådan kan en psykoterapeut hjælpe

En psykoterapeut kan give dig redskaber og ressourcer til at udvikle sunde håndteringsstrategier, identificere uhensigtsmæssige adfærdsmønstre, udforske underliggende problemer, der bidrager til din depression, og udvikle en behandlingsplan, der er skræddersyet til dine individuelle behov. Med hjælp fra en terapeut kan du lære at håndtere din depression og komme tilbage til at leve et tilfredsstillende liv. Så hvis du føler symptomer på depression, skal du ikke tøve med at søge professionel hjælp. Med den rette behandling kan du begynde at få det bedre igen. Få psykoterapi mod depression hos Roseberry Psykoterapi. Her vil du opleve trygge rammer, og du skal indstille dig på et givende forløb. Du er ikke helbredt efter en enkelt gang, men det er en rejse, I tager ud på sammen.

Vær åben over for dine nærmeste

Tal med dine nærmeste og fortæl dem, hvordan du har det. De kan give støtte og hjælpe dig med at minde dig om de positive ting, vi kan gøre for os selv, når vi har det dårligt.

Søg professionel hjælp

Vær ikke bange for at søge professionel hjælp, hvis dine symptomer fortsætter eller bliver mere intense. En psykisk sundhedsperson kan hjælpe dig med at vurdere din depression, give dig redskaber til at håndtere symptomerne og udarbejde en behandlingsplan, der er skræddersyet til dine individuelle behov.

Etabler sunde vaner

Regelmæssig motion, tilstrækkelig søvn, ernæringsrigtig mad, reduktion af stressniveauet og samvær med mennesker, der støtter dig, kan alle være gavnlige for håndteringen af symptomer på depression.

Samtaleterapi

Kognitiv adfærdsterapi (CBT) er en form for samtaleterapi, der kan hjælpe dig med at forstå dine følelser og din adfærd. CBT fokuserer på at identificere negative tankemønstre og erstatte dem med sundere, mere positive. Den giver også praktiske værktøjer til problemløsning og til at håndtere vanskelige situationer.

Medicinering

Hvis din læge anbefaler det, kan det være et effektivt redskab til at håndtere symptomer på depression at tage antidepressive midler. Antidepressiva virker for at genoprette balancen mellem visse kemikalier i hjernen, som er forbundet med vores humør. Sørg for at tale med din læge om mulige bivirkninger, før du begynder at tage medicin.

Selvomsorgsstrategier

Hvis du tager dig tid til dig selv, kan det hjælpe med at reducere stressniveauet, øge produktiviteten og reducere depressive symptomer. Selvomsorgsstrategier som meditation, journalskrivning eller mindfulness-aktiviteter kan bidrage til at forbedre dit mentale helbred.