Gin er blevet en meget populær drik inden for de seneste år. Den nydes helst iskold og mikset med både tonic og andre liflige smagsstoffer. Gin og tonic kan mikses og varieres i det uendelige, og det er med til at gøre drinken meget individuel. Desuden bruges gin også i andre drinks som for eksempel Tom Collins og Dry Martini.

Naturligvis skal en drink med gin serveres i et rigtigt ginglas. Det ser super godt ud, og så gør det også noget godt for smagen, at den kan udvikle sig i det rette glas. Vælg et smukt og korrekt ginglas blandt dette håndplukkede udvalg.

Hvad er gin?

Gin er en spiritustype, der er tilsat enebær for at fremme den helt særlige, lidt bitre smag, som gin har. Oprindeligt blev gin brugt som et effektivt lægemiddel mod blandt andet smerter i nyrerne. Det holdt også soldaterne ved godt helbred og godt mod i 1600- og 1700-tallet. Det blev forhandlet på apoteket og blev brugt imod diverse gener.

Navnet gin kommer af det nederlandske ord for enebær, genever, og det franske ord for det samme, genièvre. Enebær har mange gode egenskaber, og så giver den ginnen den meget karakteristiske smag. Der kan tilsættes mange andre smagsstoffer, der kan supplerer smagen af enebær. Derfor findes der et hav af forskellige giner.

Ginglas

Ginglas kan være udformet på forskellige måder. De to mest almindelige er ballonglasset og tumblerglasset. Se gerne eksempler på disse her på https://ginbutikken.dk/.  Ballonglasset på stilk ser meget elegant ud til en longdrink, og så har den også den fordel, at det holder på isens temperatur og drinkens smag.

At drikke for eksempel en velmikset gin og tonic af et rigtigt ginglas øger fornøjelsen. Drinken smager af mere, og den holder sig iskold i længere tid. Det gælder især for glassene med stilk, at du undgår at holde omkring selve glasset og dermed gør den varmere.

Desuden så præsenterer et rigtigt ginglas drinken på den mest elegante måde. Det er en visuel nydelse i sig selv at se sin yndlingsdrink i så smukke omgivelser.

Vælg det rette ginglas

Vil du gerne kunne servere drinks i de bedst egnede glas, så er det bare at gå efter dem i udvalget, som tiltaler dig mest. Om det skal være det lave tumblerglas eller det høje ballonglas på stilk er et spørgsmål om smag og behag. Det kan også hænge sammen med, hvilke glas du i øvrigt har. Måske findes der et ginglas i den glasserie, som du har i forvejen. Måske kan du finde et, der matcher det helt perfekt. Måske foretrækker du et ginglas, som er helt anderledes, end de øvrige glas du har.

Under alle omstændigheder ser det super godt ud med gin i smukke og velegnede glas. Og så smager drinken også markant bedre, når den får lov til at udvikle sig smagsmæssigt og holde på kulden. Vælg de ginglas, som du synes bedst om. Og glæd dig til snart at kunne servere drinks i dem.