Emblemer er en trend, som er gemt lidt væk. Det er noget, du måske ikke tænker så meget over. Men faktisk kan emblemer have en vigtig betydning. Det kan møde se godt ud, men det kan også have en praktisk funktion. Det kan både vise en status eller en ting, som du skal være opmærksom på. Derfor har emblemer flere forskellige formål. Det kan vise, at du har et tilhørsforhold til noget og være et symbol for noget. Du kan læse mere på onlinemagsinet.dk eller i artiklen herunder.

Spejderne bruger emblemer

Et godt eksempel nogle, som virkelig gør brug af emblemer til tøj, er spejderne. Her får du emblemer for de opgaver, som du gennemfører. Her går der næsten sport i den. Det gælder om at få så mange emblemer som muligt. Inden for spejder findes der også rigtig mange forskellige opgaver, så du som spejder over lang tid kan kæmpe om at få et emblem på tøjet. Et spejderemblem kan også vise, hvilken spejderforening du kommer fra. På den måde er ingen i tvivl om, hvor du kommer fra. Så når I har uniformerne på, kan alle se hvilken klub og forening, du hører til. Det kan være en fordel, når I møder andre foreninger eller er på tur.

Sportsemblemer

Et andet sted hvor der bruges emblemer, er inden for sporten. Her findes emblemer med den sport, som du dyrker. Det kunne være et emblem med en fjerbold, hvis du spiller badminton. Det kunne også være et emblem med dansere på, hvis du danser. Det kan du sætte på tøjet. Det kan også være en bestemt position. Hvis du har vundet en 1. plads, kan du få et emblem sat på tøjet med førstepladsen på. Det kan sammenlignes lidt med medaljen, som du også ofte kan vinde til sportskonkurrencer og stævner. Emblemerne kan her vise, hvilken plads du kom på inden for din sportsgren. Det kan give status og ingen er i tvivl om din placering i turneringen. Det er også et godt minde at tage med sig.

Emblemer kan også bruges i hverdagen

Du kan bruge emblemer i hverdagen, hvis du har lyst. Der findes mange forskellige, som du kan sætte på tøjet. Nogle bruger dem som en praktisk del af hverdagen. Det kan være, hvis du er blind og folk skal tage hensyn. Så kan du have et emblem, som viser dette. Det kan også være et emblem som viser, at man skal holde ekstra afstand til dig. Det kan også være et emblem, som viser at du er fritaget noget. På den måde er ingen i tvivl og den bruges pludselig som et praktisk element på tøjet. Det behøves ikke kun være praktisk. Det kan også blot være en ekstra lille detalje til dit tøj. Nogle gange kan en almindelig trøje måske virke lidt kedelig, så kan du pifte det op med et emblem på dit tøj. Det vil gøre dit sæt tøj lidt mere anderledes og spændende. Der er altså mange grunde til at gøre brug af emblemer til tøj. Emblemet har mange funktioner, som kan bruges til forskellige situationer.