Hvis du har en kreativ sjæl, som godt kan lide at være kreativ med dine hænder, så er strikning lige sagen. Det kan være en svært proces at komme igang, fordi hvad skal man bruge, og hvor skal man starte? – Det, som mange gør forkert, er at de kaster sig over alt for store projekter, så man hurtigt bliver frustreret over, hvor svært det er, og giver op. Det er nemlig super vigtigt, at man starter på et lille projekt, som er nem at overskue, hvor der ikke er for mange mønster. Hellere starte på et for nemt projekt, end et for svært projekt.

Start med en karklud

En karklud er et godt valg at strikke for en nybegynder. Det kan umiddelbart virke som et alt for nemt projekt, men når først du kommer igang, og får lært de basale bevægelse. Det er en god øvelse, fordi det forekommer ofte, når man strikker en karklud. For at vælge den bedste garntype, kan det anbefales at vælge bomuldsgarn. Det kan du finde på denne her side.

Kom i gang

Når du skal igang, skal du selvfølgelig have det rette udstyr. Hvis du har fundet det rette garn, som i dette tilfælde er bomuldgarn til karkluden, så skal du også have fat i nogle pinde. Nogle er til rette pinde, mens andre synes, at det er nemmere at strikke med rundpinde. Når du så skal i gang, så er Youtube en rigtig god ven. Der findes en masse videoer, også på dansk, hvor du får opskriften vist, trin for trin, som ofte gør det lidt nemmere at forstå, i forhold til at opskrift, hvor der er forvirrende forkortelser. Dog skal du ikke lade dig skramme af strikkeopskrifterne og forkortelserne, det lærer man stille og roligt, som tiden går.